bahan2 die:
kerang
bawang merah
bawang putih
lada merah
daun kunyit
serai
halia
#cara2 die, bawang merah, bawang putih, lada, dan halia tu kasi potong masuk kan dalam periuk yang ade kerang, titik kan serai, campak dalam periuk tu. bukak api pelan2, biar je, tgk da siap, dalam 10-15 minit. ingat, jangan tambah air, t dalam kerang tu keluar air sendiri.
cara nak bual kicap penceceh tu pla, bahan2 die,
kicap kipas udang
cili padi
bawang merah
limau sambal
#bawang merah potong dadu, cili hiris halus2, lagi banyak lagi kejam, perah limau sambal, letak kicap.. siap
ok la, ari ni kene g meeting kat smk palong 2, jauh siot dari sekolah aku, dekat 90km, kalo kat jabatan lain, mau da dapat claim lojing bagai, hurmmm~~~ redha je la... k la, da!!!
7 comments:
wahhhh mesti sedappp..nak sikit la chegu..hantar la kat sini! :D
tengok kerang terus rasa lapar!!!
perghhh kerang..sllunya makan tym lps terawih je..huhu..mengidam lah pulak asenya
Cik tetra: hehe, biase je. Sdap lg jemput2 cik tetra, hehee
Nurul: t masak kat umah, jamu famili, :)
Budak penjara: ustaz kt ni lg pandai masak, kan?
lamanya tak makn kerang rebus cicah kicap..nomnomnom..yummy!
psstt...janji ALLAH untuk orang bakal berkahwin ♥
lamanya tak makn kerang rebus cicah kicap..nomnomnom..yummy!
psstt...janji ALLAH untuk orang bakal berkahwin ♥
sedia kan kerang.. amboi kejam sungguh chegu tp ok lah blh tambahkan darah utk kesihatan..selamat bekerja ya :)
Post a Comment