Saturday, 29 October 2011

53. Pergi berurut

Syukur, Alhamdulillah, lepas jugak hajat aku nak servis badan ni. Semenjak dua menjak ni, badan rasa letih-letih sikit. Kenape ntah, da teringin sangat nak berut, tu ingt last week nak blk, tapi ada saje yang ganggunye.

Urut? Ya, urut, tapi bukan dengan amoi, ataupun ayam, haha. Urut kampungkan, rasa korang mesti jarang pergi kan. Hehehe, orang pompuan ni biasa gi urut time pas bersalin je, mak bidan datang umah kan, hehe, bertepek lah jamu kat dahi tu semua, dituam la bagai kan.

Tadi masa ngurut, sendawa-sendawa wak tu. Hehehe, kedian plak aku tengok. Tapi lagi kesian kat aku kot. Melompat-lompat gak tadi, sakit beb. Hahaha, otot-otot da keras. Baru nak jadi salman khan. Hahaha

Kalo korg kerje cikgu, skill ngurut mesti tau sikit. Ingt lagi time aku anta team bola, budak injured, aku la ngurutnye. Pastu aku pun sendawa macam wak tu, hahaha. Orang kata kalo kita urut orang, kita sendawa, kita boleh jadi tukang urut. Ntah lah kan.

Ape pun lepas je ngurut, badan rasa ringan skik. Heheh, syukur. Best jugak kan kalo kawin nanti dapat bini pandai ngurut ke ahli fisioterapi ke. Jimat duit, kikiki.

19 comments:

EJA said...

salam ziarah follow saya balik ye..syuqran jazilan atas komen tadi..hehe

betul ke klu kita sendawa blh urut org..patutla setiap kali saya urut family sy mst sendawa.dan diaorg ckp sy ada bakat mengurut..heheh

Chegu said...

Ye ke cik eja, hahaha, boleh lah g menuntut ilmu pasni, mane tau boleh jadi mak bidan part time, hahaha, gurau ye

noraauliyya said...

so ape feel pas ngurut? haha

bobiedanbad said...

pas urut-urut, badan rasa ringan je hihihi :)

Chegu said...

Yup... Ringan badan ni cik nora & cikgu, macam son goku dapat kacang dewa... Toing... Toing... [sambil melompat]

EJA said...

chegu: mak bidan..ala..eja takut dgn darah..hehe..

tapi alhamdulillah la ada ilmu dan pengetahuan urut2 ni sbb dulu atuk tukang urut.jadila blh jgk urut ahli keluarga mana yg sakit urat tu..hehe berurut kt mana..kt mana kpg chegu?

Chegu said...

Hahaha, kampung saya? Kampung saya fofular 2, 3 hari ni, kes pelancong asing sesat dalam hutan dan sorang mati sakit jantung, hahaha, cer google, cer google

EJA said...

chegu..tak pernah dgr pun nama kpg tu..hehe waw sampai ada kes..pendalaman ke sampai pelancong blh sesat?

Chegu said...

Boleh la tahan dalam, tp tempat air yg mat2 saleh tu sesat kwsan air terjun, kat sini hutan, sawit banyak a, nak g jmp tok batin org asli pun bleh, kampung saya ni jln ke hutan simpan endau rompin, nak tgk tenuk pun ade dlm utan tu, tp saye x la duk uran tu, kire kawasn saye ni, nak online bleh lg la, hahaha

EJA said...

hehe kelakar la chegu ni..oh mcm tu.. x semestinya org yg duk kwsn pendalaman tu kira duk dlm hutan..

macam eja alamat kt kpg hutan melintang perak.tapi bukan la kawasan. kawasan bandar la jgk mcm chegu ckp.nak online pun masih ada coverage :)

Chegu said...

Hahaha, online bleh, tp xde 3g a, ni berita pasal kampung saya
http://thestar.com.my/news/story.aspfile=/2011/10/28/nation/9791987&sec=nation

Chegu said...

Silap2
http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2011/10/28/nation/9791987&sec=nation

Akulah Pak Lan said...

aku pun rasa nak p berurut. tp sini amoi byk la. haha

Chegu said...

Jangan pak lan, kang amoi jepun tu buat hang jadi sushi kang, hahaha

EJA said...

oh mgg tradgis la kisah tu dah tgk dah..

link new entry.. mungkin jodoh awak dgn kwn awk sendiri?

http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/10/adakah-jodoh-saya-kawan-saya-sendiri.html

aimie amalina said...

mak mimi suke sgt pegi urut =]
hehehe
buang angin kata nya
keke

last kene urut bile eksiden ritu
huuuu
sangat la sedap gile
hehehee

Chegu said...

Hehe, best kan kene urut, tp org kata x elok manjakan badan, tapi memang sssyyyiiioookkk wwooo...

saadah saadun said...

aih. dah nampak dah tu ciri-ciri perempuan pilihan kau kan? haha

Chegu said...

Haha... X kisah pun adda, haha... Syukur... Hehe