Thursday, 1 December 2011

81. Empat bersaudara

Lame da tak masukkan gambau dalam blog ni, sebab cuti panjang kkan. duk kat umah, online pakai happe  je. so tak dapat  a nak masukkan gambau2 yang best.

Cuti ni, ade perkara menarik walaupun banyak yang bosan, sebab bangun, makan, tido je. bosan kan? macam nak mintak keje part-time je, badan pun makin debab a macam ni.

 Perkara yang menariknya sebab ade empat bersaudara, sape tu? jom tengok gambau bawah ni
#ni la die empat  bersaudara, empat ekor anak arnab yang muda lagi, hehehe, lahir pada tanggal 16 november lalu. pagi2, banagun, saye dan mak saye akan menyusukan diorg, hahaa, kiut gileer weh... lapor gile diorang, mak saye terpakse pegang mak arnab tu, takut die sepak anak die. arnab ni tak macam kucing. kuccing rilek je kasi nyusu kan

#besar tapak tangan je. semalam baru bukak mate besar2. tak, sepet je macam aku. hahahaa

sape nak kawin,, nak try tengok mampu jaga famili ke tak, try a bela binatang, tengok korang bleh sabar tak kan. hehehehe

12 comments:

saadah saadun said...

aku pernah bela hamster. serius melampaui batas kesabaran aku. give up.

Chegu said...

ni pun mak aku yg jage, aku balik da ade kan, kiut giler weh...macam hamster je

Cik Tetra said...

ohoooo..comelnye hamster tuh..btw sy x bela hamster..tp saya bela kucing! :)

Chegu said...

tu bukan hamster...tu anak arnab, baru 2 minggu, tu kecik je, hehehe

Cik Tetra said...

omo!! arnab eh..sumpah cam hamster je..asal kecik sgt arnab tuhh..hahaha..

Chegu said...

hahaha...die baru beranak, baru 2 minggu, tu besar tapak tangan je, nak bela kat uitm tak? nak bela saye hantar, hahaha

Kartini said...

eh eh. muka mom dia mcm kambing. ki3.
wow. fresh ni! goreng pon sodappp =x

budak penjara said...

ye..ak de bela 2 ekor arnab..bermakna ak dh leh kawen la..haha

Chegu said...

Kartini: nak ke cik tini? kang daye goreng, anta kat cik tini, jgn x mkan e, hahaha

Budak penjara: lu memang ade tokoh suami mithali bro, ramai gadis nak mintak no tu

azalia hjsalleh said...

bestnya bela arnab.. i wish i could have 1 ;((

saadah saadun said...

a'ah. mmg sgt kiut.aku sukaaa. aku rasa aku mmg lebih suka arnab berbanding hamster (tiba-tiba). hahahaha. bukan apa, hamster yg aku pelihara tu asyik nak gaduh sesama sendiri ja. bila aku bangun pagi tgk si jantan dah berdarah2. lemah di tindas. yang betina makin gemuk. gedempol. aktif pulak tuh. macam jahat gila. membesar dengan giat isap darah 'laki' dia aku rasa. serius aku jadi hilang sabar. T__T

Nafisah Ruslan said...

comelnye!