Saturday, 29 October 2011

52. Balik kampung

Syukur, Alhamdulillah, smlm sampai jugak ke kanpung. Ikut jadual nak balik minggu lepas, tapi sbb ada kerja, terpaksa tangguh.

Macam biasa lah, sampai je kat kawasan kampung, bau kilang Lee Rubber memang nostalgia. Hidangan aroma tersebut membangkitkan kenangan tine duk asrama dedulu. Hahaha, time nakal-nakal gitu.

Petang tu, pas belikan juadah tuk kluarga kat umah, lepaj-lepak, tunggu magrib pastu kluar. Lpak ngan kengkawan jap. Pkena sate, ketawa-ketawa pastu balik. Sempat jugak lah merancang nak bbq time raya haji next week. Da lame x buat bbq ni. Gian siot.

Nway, kat sini ade dua menu eajb pkena bila balik kg. Satu tu tauhu bakar, tauhu bakar kat sini memang mabeles bro. Perrgghh, gile nikmat! Tapi malam tadi da kenyang sebab da makan kat umah, tu yang tak bernafsu sangat tu. Hehehe.

Lagi satu mee bandung, pkena plak mee bandung yang telur kuning dia cair-cair kan, peeerrrggghh lagi skali, hahah. Tapi smlm kdai tu tutup. Next time kot, hahaha

4 comments:

aimie amalina said...

aduhai
tauhu bakor
teringat jb

sedappnyelaaaaa =]



p/s: wee..kalo komen ni setting popup lagi bestt =]

noraauliyya said...

best lah tu balik kampung..

Chegu said...

Aimie: meh la datang johor cik aimi, amik cuti.. Utk komen ni, nnt saye blaja g e, haha, sy novis, kalo ade link tutorial, bleh br tau e, tq.

Nora: best blk kg, tp blk slalu x syok gak. Kalo balik jarang2, mintak mak masak ape semua boleh, haha

Chegu said...

Aimi: done cik aimi, as ur wish.. Tq 4 da advice ya