Wednesday, 16 November 2011

70. Allahuakbar...

Adui,badan rasa lemah plak petang ni, apsal ek? Pagi tadi elok je. Salah mkn ke, adui, ke bisa si lebah yang berasid telah merebak. Rasa panas je kaki kiri ni. Perut pun x sdap, masuk angin, Allah, nak demam kot.

Meeting plak ptg ni, rase mcm x sdap plak badan, abis cpt la ye tuan pengetua, x larat ni

10 comments:

Liyana Zahim said...

Lau kena sengat lebah bukan kne cucuk ke kat hospital?

Chegu said...

Lebah ok g kot, jgn penyegat atau tebuan,
Apepun, makasih cik novelis sudi mampir disini ya. Hehe

Kartini said...

loh. koq meetingan dong?

Chegu said...

Meetingan, iya, meetingan, tp udah blk ya...( btol ke sy ckp ni)

aimie amalina said...

ayooooo
kenapa cekguuuuu

EJA said...

sekarang mungkin musim demam kot chegu..eja pun baru je baik demam ni tapi batuk tak baik2 lagi..

jaga kesihatan ye.. kne gigit lebah,..ti blk minum madu byk2 supaya lebah dh x dtg gigit lg :)

Aweyn said...

skg byk x sihat sbb cuaca x menentu kot

iKhRam said...

teringat gak dulu.. hahaha
pernah terkena sengat lebah masa gosok gigi kat hostel..

mula2 cam tak sakit..
tp sejam lepas tu.. memang sakit perut
kembong, semacam.. macam masuk angin..

lecture perasan.. lepas tu dia ajak g klinik..

sampai klinik, doktor terus check.. check dda, check tekak, siap main jolok2 ngan btg aiskrim, suruh kulum termometer..

dalam hati ni pelik jugak..
tak sedap ati, tnya jugak la doc..

"doc, saya ni bukan demam. saya ni kene sengat lebah kat perut.."

baru la dia check kat perut..

p/s- tengok la perangai doctor2 skrg..

Zulfikar Hazri said...

gi cek, takut alergik dengan lebah...

bukan bisa dia yang bahaya..


ataupun kau lapar nasik kot...

Chegu said...

eja: btol gak, skang musim demam, tapi syukur demam tak samapi 12 jam, syukur
aweyn: cuaca skang kalau panas, pans gile, tàu ujan selebat-lebat umat
ikhram: sengat leabh berasid, mengelupur aku g cari ubgat gigi ari tu, kata dapat kurang kan sakit, tapi sakit gak, hahaha, eh, kim slm ngan doktr tu, hahaha
Ikar: syukur bro, tade alergik, demam bnyk wat dosa je, hahaha