Thursday, 17 November 2011

71. Ais Bandung Krim Bersoda I Love u

Hahaha, gile vogue name gitu, ari ni ade pot luck, jadi mak jemah ade la bawak juadah sikit, pencuci mulut je, hehehe, resepi ni dapat masa gi lepak kat nimb's island, kedai makan kat sungai ramal dalam, sedap, tu mak jemah bawak balik, tapi nama resepi ni kat kedai tu mak jemah da lupe, sebab bnyk sangat air bandung kat kedai tu. ada baandung ceria la, bandung duka lara,macam-macam lagi la,lupe suda mak jemah.

 jadi mak jemah pun bubuh la nam ais bandung krim bersoda i love u, panjang sangat name? kite pendek kan ye jadi ABKBILU, ok tak? hahaha

k la, bahan-bahan dia mudah je,
air ais krim soda
ibu sirap
ais krim vanila

ok memula, korang basah kan sikit dinding cawan tu ngan ibu sirap. korang  curah sikit kat cawan tu, korang pusing2, hehehe

pastu korang letak ais krim vanilla tu dalam cawan, wat cantik-cantik, letak pakai scoop ais krim, tak pun potong cantik masukkan dalam cawan tu, pastu hias hidang...

opppsss...blom bleh minum lagi, bile da nak minum baru curah dengan air ais krim soda tu, baru la boleh blasah...ngaappp...

nak sejuk, sebelum masukkan ais krim tu. korang bubuh ais dulu ye..
#tengah tunjukkan kawan-kawan macam mana nak buat, hehehe

#rupe selpas korang masukkan air ais krim soada, sebelum dan selepas kacau

alamak, da pukul tiga meeting dulu na, da... 

15 comments:

sue perbs.. said...

huisy.. sedap nye.. ais bandung krim bersoda I love U? pnjg nye name

EJA said...

wah pandai nya chegu buat..so nice i really like the colour. please make one for me (~_^)

iKhRam said...

boleh try ni.. mana tau terus dpt jodoh.. hahaha

Akulah Pak Lan said...

rajin kau

Chegu said...

Sue: sedap u... Try la, haha
Eja: tggu nnt sy bukak kdai, haha
Ikhram: nak lg cpat jodoh, buat tuk mak budak tu skali
Pak lan: biase2 je bos, godak2 je ckp org johor

c'axoera said...

da follow sini :D follow bck okesss xoxo

Cik Tetra said...

woahhh cam sedap je..boleh try pasni..hehe :D

Chegu said...

ok, no prob

Chegu said...

cik terta: sodap, makan ngan family, best wwooooo

aimie amalina said...

wowowo!
mang terbaiiik
selalu gak buat dolu
sedap kan cekgu?

Chegu said...

sedak gile cik aimi oiii...nyum2...hehehe

sobri yaacob said...

wah berselera tgok air ni..rasa mcm nak wat plak!! he..he..

Chegu said...

try a bro....best giler tu

saadah saadun said...

aku dulu selalu minum iar ni dekat NIMs..dekat bangi. mmg tahap ketagih masa tu. bila tgk balik kau buat ai ni, rasa mcm dengki.nak buat jugak. haha

Chegu said...

adah: tu la, kedai tu sbg inspirasi air ni, tapi kat nimbs tu, kurang mesra pelanggan a